23 July 2024

* App's: Absoluut Prachtige Producten

De rijke bramenplukker

bramenplukker4
de versie van 1952 …

Heruitgave De rijke bramenplukker

Het verhaal De rijke bramenplukker is geschreven door Godfried Bomans (1913-1971) en voor het eerst gepubliceerd in zijn bundel Sprookjes uit 1946. Klaas en Mieke Woudt (inmiddels beide overleden) waren in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw eigenaar van Drukkerij Heijnis en drukten het verhaal af in een klein boekje, dat zij ter gelegenheid van kerstmis 1952 aan hun relaties stuurden.
 

Omdat Klaas en Mieke Woudt ons nog altijd inspireren bij wat we doen én omdat De rijke bramenplukker een goed verhaal is, wilden wij hen graag postuum eren met een heruitgave.

Met de Erven Bomans is overeenstemming bereikt om het verhaal ter gelegenheid van kerstmis 2014 nogmaals te mogen uitgeven.
 
bramenplukker bramenplukker2
… en de versie van 2014 met en zonder kerstwens
 
Inmiddels is het boekje – tesamen met een kerstwens – verstuurd aan de huidige relaties van de drukkerij en dit heeft een stroom aan leuke reacties opgeleverd. Het is geen exacte kopie van het oude boekje (in 1952 was de spelling van veel woorden bijvoorbeeld heel anders dan tegenwoordig) maar net als toen is er veel aandacht besteed aan de materiaalkeuze en de afwerking.
bestellen Voor liefhebbers is nog een aantal exemplaren beschikbaar. Ze kosten € 4,75 per stuk inclusief btw en zijn te bestellen met nevenstaande button.