22 April 2024

* App's: Absoluut Prachtige Producten

kunst op de kaart

Onze eigenste kerstkaart van 2013

Marjolein had een leuk idee voor onze kerstkaart; dat moet gezegd.
Maar dat het zó bewerkelijk was ……
 
wintergroetHet begon ermee dat Marjolein met haar Instagramfoto’s in 2013 heel veel succes geoogst heeft. Een mooie expositie in het Zaans Museum, deelname aan het project KunstEiland, diverse workshops gegeven en nog veel meer. Des te leuker dus om een aantal winterse beelden te gebruiken voor onze kerstkaart.
 
Deze kaart heeft de vorm van een kleine vierkante leporello, met zes panelen voor en zes panelen achter. Het zijn twee stroken met ieder drie panelen. Deze moesten heel precies gerild, gevouwen en aan elkaar gelijmd worden (handwerk). Het gebruikte papier voelt heel apart aan; het is supertactiel en echt mooi. Voor en achter is de leporello voorzien van een plaatje museumkarton van circa anderhalve millimeter dik, met op de voorste een foliedruk in lichtblauw. Het aanbrengen van deze plaatjes was ook handwerk.
 
Het moeilijkst was het om ervoor te zorgen dat er geen scheef verloop ontstond door alle zigzag-vouwen; de kant en klare kaart moest een mooi recht blokje zijn. Om elke kaart hebben we ook nog een banderol aangebracht, zodat het een leuk cadeautje voor de ontvanger was.
 
Wel jammer dat PostNL negen dagen nodig had om ze te bezorgen. Gelukkig maakten de talrijke leuke reacties heel veel goed.