23 July 2024

De laatste ontwikkelingen.....
.... en oud nieuws

Heijnis & Schipper investeert in PUR-boekbindmachine

Heijnis & Schipper investeert in PUR-boekbindmachine

Heijnis & Schipper heeft sinds kort de beschikking over een NewBind PUR-Bindingmachine waarmee het mogelijk is om ook kleine oplagen boeken in-huis gelijmd gebrocheerd te binden.
 
Maurice Lensink: “De trend is dat oplagen steeds kleiner worden en als speciaaldrukkerij krijgen we steeds vaker de opdracht om bijzondere boekjes te maken. Eerder besteedden we het bindwerk uit, maar met de aanschaf van deze machine hebben we zowel de kwaliteit als de levertijd beter in de hand”.
 
Bij de keuze voor boekbinden met een PUR-bindmachine is niet over een nacht ijs gegaan, maar uiteindelijk gaven de voordelen van PUR-binden de doorslag. Met PUR-lijm heb je een zeer sterke hechting en geen beperkingen in papierkeuze. Daarnaast is het uitermate geschikt voor zowel conventioneel drukwerk (inkt) als voor werk dat op ons moderne printsysteem (toner) gemaakt wordt.
 
De boekbindmachine kan formaten aan van 105 x 105 mm tot circa 430 x 430 mm. De rugdiktes liggen tussen 2 en 50 mm. Het proces gaat geheel automatisch en bindt tot 200 boeken per uur. Dat maakt deze machine zeer geschikt voor oplagen van 1-500 stuks.