25 May 2024

De laatste ontwikkelingen.....
.... en oud nieuws

H&S wint popquiz ….. net niet

Eervolle tweede plaats voor team H&S

20140207_214651_1Op 7 februari 2014 vond in Café Fabriek (bij het filmhuis) voor de eerste keer een popquiz plaats. Toen de eerste geruchten hierover de ronde deden heeft een team van Heijnis & Schipper zich meteen ingeschreven. En dat was maar goed ook want de belangstelling was zo groot dat zeven teams moesten worden teleurgesteld. Maximaal vijftien teams konden meedoen, waaronder het onze dus.
 
Ons team bestond uit de muziekkenners Jeroen, Ruud en Phil, aangevuld met de ‘mindere goden’ Marjolein en Maurice. Vanzelfsprekend is zo’n avond heel leuk maar een quiz moet je natuurlijk wel serieus spelen. En zo geschiedde het. Er waren verschillende vragenseries, waaronder instrumentale intro’s herkennen, parlando intro’s herkennen, (gelegenheids)duo’s benoemen en een verborgen verband raden.
 
IMG_20140208_120303Als klapstuk waren er twee vragenseries met live gespeelde fragmenten, door meestergitarist Ruben Hoeke. Al met al een pittige opgave maar uiteindelijk hebben alle leden van ons team een bijdrage aan onze prestatie kunnen leveren.
 
Het winnende team hoefde de drankrekening van de avond niet te betalen. Voor ons gold dat dus helaas niet. Maar er komt een kans voor revanche: voor de popquiz op 11 april a.s. staan we wederom ingeschreven. Hopen dat het dan lukt.