23 July 2024

Onze bijdrage aan een goede maatschappij

milieubewust

 papier

Papier en meer

Ons bedrijf maakt gebruik van papiersoorten die gemaakt en geleverd worden door gecertificeerde partners. Dit betekent dat wij in de meeste gevallen kunnen garanderen dat het papier en karton dat wij gebruiken, afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Het biedt ook garanties voor een ethische productiewijze van het materiaal, waarbij aan aspecten als arbeidsvoorwaarden en milieuvervuiling kan worden gedacht.
 

We zijn echter op meer gebieden milieu-actief. Zo kennen wij in ons bedrijf gescheiden stromen voor papierafval (en dat dan weer gesplitst in onbedrukt wit papier en bedrukt papier), metaalafval en plastic afval. Dit wordt allemaal weer hergebruikt. Hoewel niet zwaar giftig wordt ook afval als plaatuitspoelmiddel, poetsdoeken en inktrestanten apart voor vernietiging aangeboden, zodat het verwerkt kan worden zonder het milieu te belasten. 126427_5749
SONY DSC In de drukkerij gebruiken wij was- en oplosmiddelen die niet vluchtig zijn. Hierdoor blijft onze werkomgeving vrij van dampen die een schadelijk effect op de gezondheid kunnen hebben. Waar dit niet mogelijk is worden vluchtiger middelen ingezet maar het gebruik hiervan wordt tot het hoogst noodzakelijke beperkt.

Kortom, onze producten zijn niet alleen mooi maar ook verantwoord.